Parchetul stratificat- Eleganta si Stabilitate


Dacă te-ai hotărât să montezi parchet triplustratificat în locuința ta, iată câteva amănunte tehnice si mai puțin tehnice pe care trebuie să le le stii despre acest produs.

Parchetul triplustratificat îmbină avantajele si calitățile parchetului din lemn masiv cu cele ale unei suprafețe modern, usor de montat, de curățat si de întreținut. Parchetul triplustratificat este o structură compusă din trei straturi de lemn: stratul superior, stratul de contact si de uzură, este făcut din lemn de esență nobilă, cu grosimea de 4-5 mm. Stratul din mijloc, de legătură, sporeste rezistența mecanică si este compus din remn de răsinoase, cu o grosime de 7 mm. Stratul de bază are o grosime de 4 mm si este de asemenea compus din lemn de răsinoase. Această structură stratificată asigură o rezitență deosebită a produsului. La o grosime de doar 14-15 mm acesta este la fel de durabil ca parchetul din lemn masiv, si chiar mai usor de montat. Singurul minus, atunci când îl comparăm cu parchetul din lemn masiv, este că nu poate fi recondiționat prin slefuire si lăcuire. Prin urmare, parchetul triplustratificat îți oferă un foarte bun raport calitate-preț, se montează cu usurință fără ajutor specializat si aduce aspectul elegant al lemnului în locuința ta.

stejar rosu 2Întreținerea este la fel de simplă si neproblematică. Precauțiile pe care trebuie să le iei sunt legate, în primul rând, de o eventuală zgâriere a parchetului cu piese de mobilier sau cu usa. Acoperiți picioarele scaunelor, meselor sau canapelelor cu protecții din pâslă sau cauciuc si asigurați-vă că usa este bine montată si nu atinge parchetul.

Măturați si aspirați parchetul doar cu perii moi si elastice, care nu zgârie si nu mătuiesc suprafața acestuia. Spălarea se face odată la câteva zile, cu o lavetă de bunbac înuiată în apă călduță cu detergent. Evitați detergenții pentru parchet din lemn masiv, deoarece suprafața parchetului triplustratificat nu va absorbi substanțele emoliente (uleiuri, ceară) din detergenții pentru lemn. Alegeți mai degrabă detergenți pentru suprafețe moderne, care au efect antistatic si care vor preveni depunerea prafului si a scamelor pe parchet.

Dupa ce ati aflat si despre parchetul tripustratificat, care parchet l-ati alege? Ce fel de parchet vi se pare cea mai buna alegere cand vine vorba de renovari? Cel laminat, masiv sau triplustraficat? Va asteptam parerile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s